Aydın’ı tertemiz yapacaklar

04 Haziran 2022 Cumartesi 14:57
Aydın’ı tertemiz yapacaklar

Binlerce insana her türlü alanda yardıma koşan Türk Kızılay Kurumu Aydın Genç Kızılay ekibi bu sefer Adnan Menderes Üniversitesi’nde temiz doğa temiz gelecek için çalıştı.

AYDIN (İGFA) - Kızılay Aydın İl Teşkilatı Başkanı Gizem Ünver öncülüğünde Genç Kızılay Aydın gönüllüleri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde plastik atıkları topladılar.

Genç Kızılay Aydın gönüllüleri  5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla doğaya en çok zarar veren madde olan plastik atıkları topladılar. Ve ardından yerlere plastik şişe atılmaması konusunda gençlere bilgiler verdiler.

Plastik atıklar, doğaya en fazla zarar veren atık türlerinin başında yer alıyor. Doğaya atılan plastik bir atık, bazen yıllar hatta yüzyıllarca kaybolmayabiliyor. Özellikle toprağın, plastiği emme yeteneği olmadığı için çok uzun süre boyunca toprakta kalan plastik, bünyesindeki zehirli ve zararlı kimyasalları toprağa salıyor. Zaman içinde toprakta yaşayan canlılar, plastik atıkları sindirmeye çalışıyorlar ve plastiğin olumsuz etkilerine maruz kalıyorlar. Bir plastik şişe doğaya atıldıktan neredeyse 400 yıl sonra yok oluyor. Ayrıca doğadaki plastik atıklar, petrol kaynaklı oldukları için karbondioksit salınımını etkileyerek küresel ısınmayı da hızlandırıyor. Bizler de bu yüzden üniversitemiz de plastik atıkları geri dönüşüme kazandırma bilincini geliştirmek adına okulumuzda Genç Kızılay gönüllülerimiz ile birlikte temizledik." biz herkesi doğayı temiz tutmaya davet ediyoruz.Bu ülke bu şehir hepimizin gelecek nesillerimize bırakmak için TEMİZ DOĞA TEMİZ ÇEVRE  anlamıyla sözlerine devam eden Gizem Ünver Herkesi Gönüllü olmaya Davet ettiğini belirterek konuşmalarına son verdi.

Anahtar Kelimeler:
Kaçak Midye Avı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37