Başkan Mahçiçek’ten çiftlere 14 Şubat hediyesi

14 Şubat 2022 Pazartesi 14:36
Başkan Mahçiçek’ten çiftlere 14 Şubat hediyesi

“İyi günde de kötü günde” düsturuyla her zaman vatandaşlarının yanında olan Hanefi Mahçiçek 14 Şubat gününde de nikah kıyan çiftleri yalnız bırakmadı. Tural Şahbazlı/ (Kahramanmaraş İGFA)- Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi' nin geleneksel hale getirdiği toplu nikah törenlerinin en özellerinden olan 14 Şubat tarihinde 25 çift daha önceden Onikişubat Belediyesine başvurarak bu özel günde nikah kıymak için randevu aldı. 

Atatürk Parkı içerisinde bulunan Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen nikah törenini Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek kıyarken, ailelerin ve basın mensuplarının da katıldığı tören adeta sevgi şölenine dönüştü. Tören öncesi “Kader çizgisi içerisinde hayatımızı paylaşabilirsek hep mutlu yaşarız”-diyerek konuşmasına başlayan  Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün özel bir gün olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Maalesef evliliğin kutsiyetini çok fazla bilmiyoruz ya da önemsemiyoruz. Çok sayıda evliliklerimiz maalesef kısa sürüyor. Çok küçük sorunlarda, böyle kıymeti harbiyesi olmayan sorunlarda karşı karşıya geliyoruz. Çok sık karşılaştırma yapıyoruz, bizim neden yok, onların neden var diye bahaneler üretiyoruz. Esas olan gönül birliğidir değerli kardeşlerim.

Mutluluk maddiyatta değil, gönül birliğinde. Karşılıklı olarak kaderlerimizi paylaşmakta. Çünkü Cenab-ı Allah’ın çizdiği bir kader çizgisi var. O kader çizgisinin dışına kimse çıkamaz. O kader çizgisi içerisinde hayatımızı paylaşabilirsek, birlikteliğimizi devam ettirebilirsek İnşallah hep mutlu yaşarız. Temenni ve dua ederiz ki ömür boyu mutlu olun. Ailelerinizi de sadece kendi aileniz değil, hep birlikte aile görün. Eşinizin anne ve babası ile ailesi de sizin ailenizdir, aile bütünlüğü oluşmuştur.  O bütünlüğü karşılıklı olarak sağlayacağız. Saygı ve sevgiyi karşılıklı olarak iki aile ile beraber yaşayacağız” ifadelerini kullandı.  

" EN ÖNEMLİSİ AİLE YAPIMIZIN KUTSİYETİ VE BİRLİKTELİĞİ"

Başkan Mahçiçek, nikahlarını kıydığı çiftlere telkinlerde bulunarak, aile yapısının önemini anlattı. Başkan Mahçiçek, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “En önemlisi aile yapımızın kutsiyeti ve birlikteliği. Bakın şu imrendiğimiz diyelim, aslında imrenilecek bir şeyleri yok ama adına medeniyet dediğimiz Batı’da aile sistemi yoktur. Bizim aile sistemimiz çok güçlüdür elhamdülillah. Bizi de ayakta tutan bu aile sistemidir. Bütün samimiyetimle söylüyorum, Batı kadın haklarından her zaman dem vurur ama kadın haklarının en kötü olduğu ülke Amerika’dır. 40 derece sıcakta kadınlar asfaltta çalıştırılır. Evlilik diye bir müessese zaten kalmamıştır.

En çok korkulan şey de biraz yaşlanınca aile de olmadığı için onları götürürler, huzurevine bırakırlar ve orada ölümü beklerler. Bizim bir Müslüman olarak ulaşmak istediğimiz en önemli nokta cennettir. Cennet ise annelerimizin ayakları altındadır. Bizdeki aile kutsiyeti budur. Bakın öyle güçlü bir devletimiz var ki, anne ve babalarına bakan ailelere para veriyor. Bizim anne ve babalarımıza bakmamız zaten asli görevimizdir. Böyle bir aile yapısında geliyoruz, onun için sevgili gençler ailenizi koruyun, aile sistemimize dikkat edin. Televizyon programlarında aile sistemimizi bozmak için çok kötü programlar yayınlanıyor. Bunlara dikkat edelim, aile sistemimizi ayakta tutalım. Hepinize bir kez daha mutluluklar dilerim.” 

Tören Başkan Mahçiçek’in çiftlere hediyeler takdim etmesiyle son buldu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37