Bursa Osmangazi'de Sarıkamış şehitleri unutulmadı

23 Aralık 2021 Perşembe 13:18
Bursa Osmangazi'de Sarıkamış şehitleri unutulmadı

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, binlerce askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı'nın 107’nci yılında, destanın anısına Uludağ Üniversitesi işbirliğinde çok anlamlı bir etkinliğe imza attı.BURSA (İGFA) -  Ördekli Kültür Merkezinde ‘Kara Yazılan Destan’ adıyla düzenlenen söyleşiye Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin’in yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Akkaya, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, 107 yıl önce gerçekleşen Sarıkamış Harekatı'nda 90 bin askerin donarak şehit olduğu, tarihin en acı olaylarından biri olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, Allahuekber dağlarında Kars'ı Ruslardan geri almak için harekata katılan askerlerimiz, -40 dereceye rağmen bizler için mücadele ettiğini ifade ederek, "Onların hakkı asla ödenemez. Şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız" dedi.

Konuşmalar sonrasında Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ da, katılımcılara Sarıkamış harekatı ile ilgili bilgiler verdi. Birinci Dünya Savaşı sırasında Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlatılan ve çok sayıda askerin şehit düştüğü Sarıkamış harekatının, manevi bakımdan yüreklerde bir yara olduğunu belirten Prof. Dr. Karabağ, “Bizler, tarihin ortanca çocukları olarak kriz, savaş ya da buhran görmedik. Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi; şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda” dedi.

Söyleşi sonunda Osmangazi Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Gülşah Cebelli Öncel, Doç. Dr. Hacer Karabağ’a bir teşekkür hediyesi takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
TekirdağSergiKapaklı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37