İzmir Gaziemir'de toplu sözleşme sevinci

29 Aralık 2021 Çarşamba 10:38
İzmir Gaziemir'de toplu sözleşme sevinci

İzmir'de Gaziemir Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasında süren memur ve sözleşmeli memurları kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı. İZMİR (İGFA) - İzmir'de Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile Tüm Yerel Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ömer Eşki arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Törene CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Ednan Arslan, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Çetin Özdemir, Köksal Yıldırım, Sedredil Coşkuner, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Tüm Yerel Sen yöneticiler ve belediyede görev yapan memurlar katıldı.

İmzalanan sözleşme ile belediyede çalışan kamu görevlilerine yönelik sosyal hakları belirleyen yasanın belirlediği en üst sınır olan yaklaşık olarak bin 900 lira net tutar üzerinden ödeme yapılmasına karar verildi.

Çalışanlara bin 100 lira kumanya yardımı da yapılacak. Kumanya yardımı, 2023 yılı için de bin 320 lira olarak belirlendi.

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2023 yılları arasını kapsayan sözleşmeye göre memurlara, maaşlarına ek olarak Sosyal Denge Tazminatı ve kumanya yardımı ile birlikte ortalama 3 bin liralık ek ödeme yapılmasına karar verildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Tüm belediyelere örnek olacak bir sözleşmeye imza attığımız için çok gururluyum” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37