Kocaeli İzmit'te daha güçlü kadınlar daha güçlü yarınlar

07 Ocak 2022 Cuma 16:33
Kocaeli İzmit'te daha güçlü kadınlar daha güçlü yarınlar

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 2021 yılında açılışın yaptığı İzmit Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) ve yıl boyunca kadına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla kadınlar ve yarınlar için umut oldu. KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 2021 yılında kadınlara yönelik birçok proje ve organizasyona imzasını attı. Kadınları sosyal ve ekonomik alanda daha fazla desteklemek ve şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar sürdüren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde İzmit Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) 2021 yılında İzmitlilere kazandırıldı. 

İzmit Belediyesi ve Good4Trust işbirliğiyle yerel ekonomiyi canlandırmak ve üreticiyi desteklemek amacıyla 9 Şubat 2021 tarihinde İzmit Çarşısı açıldı. Kocaelili üreticilerin Türkiye pazarına açılabildiği İzmit Çarşısı gün geçtikçe büyürken, üreticiler de her hafta gerçekleştirdiği dayanışma buluşmaları ve eğitimlerle ağını daha da genişletti. İzmit Çarşısı’nda yer alan üretici kadınlar, İzmit Belediyesi organizasyonları ve el emeği stantlarında ürünlerini vatandaşlarla buluşturarak hem aile ekonomilerine katkı sağladı hem de kadın dayanışmasını güçlendirdi. 

151 ÜRETİCİ İZMİT ÇARŞISI’NDA DÜKKÂN AÇTI

İzmit Çarşısı’na İzmit’ten 363 üretici başvururken diğer ilçelerden 162 kişi başvuru yaptı. 457 üretici arayarak bilgi aldı. 55 üretici mail ve mesaj yolu ile bilgi aldı. 151 üretici İzmit Çarşısı’nda dükkân açtı. İzmit Çarşısı’ndan yıl boyunca 1332 sipariş verildi. İzmit Çarşısı üreticileri, Dayanışma Turnuvası Buluşmaları, İlham Buluşmaları, Kaynaşma Toplantıları ile yıl boyunca fikir alışverişi ve beyin fırtınası gerçekleştirdi. Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında üreticilere kompost eğitimi veren üreticiler, kurdukları Tekstil Dönüşüm Atölyesi’nde elde ettikleri geliri Dost Eller Mağazası aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdı. 

ÜRETİCİ VE TÜKETİCİLER İYİLİK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

Yerel ve bölgesel kalkındırmayı güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İzmit Çarşısı, üretici ve tüketicileri 8-9 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen İyilik Şenliği’nde buluşturdu. İyilik Şenliği’nde satış stantlarının yanı sıra atölye çalışmaları, dans gösterileri, çeşitli oyun aktiviteleri, müzik dinletileri gerçekleştirildi. İyilik Şenliği’nde toplam 57 üretici stant açarak ürünlerini görücüye çıkardı. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37