Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Muhtar Akademisi sona erdi

15 Mart 2022 Salı 18:20
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Muhtar Akademisi sona erdi

Malaya Büyükşehir Belediyesi ile Turgut Özal Üniversitesi ve Kent Konseyi işbirliğinde Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi Konferans Salonunda iki gün süren ‘Muhtar Akademisi’ 15 Mart Salı günü Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen sertifika töreniyle sona erdi.MALATYA (İGFA)- İki gün süren akademi programı çerçevesinde muhtarlara; Muhtarlık Mevzuatı, Büyükşehir Belediye Kanunu, Belediye Kanunu, Muhtarlık ve Halka İlişkiler, Muhtarlık Tarihi, Muhtarlık ve Medya Okur Yazarlığı konusunda muhtarların yerel yönetimlerle ve halkla olan diyaloglarını daha da geliştirmek için eğitimler verildi.

Muhtarların bilgi ve kişisel gelişimlerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Muhtar Akademisi’ne dönemleri itibariyle ile ilk defa seçilmiş olan ve muhtarlık akademisi programını tamamlayan 13 ilçeden 338 muhtara sertifikalarını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan takdim etti.

Muhtar Akademisi programıyla ilgili bilgiler veren Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan, “Malatya’mız yıllardır Sayın Başkanımızın terennüm ettikleri gibi aynı zamanda Dar-ül Rifat olarak biliniyor, yani seçkin insanların diyarı. Bizim milletimiz dünyanın kadim milletlerinden bir tanesi ve binlerce yıllık bir devlet geleneği var. Devlet geleneğimizde de en küçük birim olarak mahalle her zaman örgütlü olmuştur ve her zaman tabir caizse devletin en küçük birimini oluşturmuştur. Selçuklu Mahallesi Osmanlı Mahallesinden Selçuklu Mahallesi de kendinden önceki devletlerden izler taşır” dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan, konuşmasının devamında Kent Konseyi ve çalışmaları hakkında bazı bilgiler de vererek, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın halkına ve halkının temsilcilerine, seçilmişlerine büyük önem veren bir Belediye Başkanı olduğunu bildiklerini söyledi.

Turgut Özal Üniversitesi tarafından verilen eğitimlerle ilgili konuşan Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, “Bu sertifika töreninde eğitimlerimizle birlikte muhtarların bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz programlarda kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve çözümcü bir yaklaşımla sunması, mahallelerde karşılaşılan yönetsel, hukuki ve sosyal sorunların çözümlemesindeki işlevselliğin arttırılmasına yöneliktir.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi hocalarımızın eşliğinde Fuar Merkezi’nde bir takım bilgiler verildi. Toplam 6 konuda gerekli bilgilendirilmeler ve dersler verildi. Bu Muhtarlık Akademisi eğitim programının tüm muhtarlarımız açısından hayırlı olmasını diler, bu programın gerçekleştirilmesinde üniversitemizle birlikte, başta Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımıza, Kent Konseyi’ne teşekkür eder, selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37