Terk edilen köpekler yeni yuva arıyor

15 Şubat 2022 Salı 10:15
Terk edilen köpekler yeni yuva arıyor

Bursa Başköy’de bulunan Her Eve Bir Pati Derneği (HEPAD) kurdukları Pati Bahçesi’nde sokaklara, ormanlara ve çaresizliğe terkedilmiş canları yeni yuvalarına kavuşturana dek bakımını üstleniyor. Merve GÜLGÜN (BURSA İGFA)- Birçok gönüllü ve sponsor desteğiyle oluşturulan bu bahçede kafes sistemi yerine daha  özgür hareket sağlayan bölümler var. Zayıf, tedavi süreci devam eden ve ihtiyar dostlarımız  için de ayrı bir bölüm tahsis edilmiş.  Her Eve Bir Pati Derneği Kurucusu Emre Demir, derneğin faaliyetlerini, amaçlarını ve  söylemek istediklerini muhabirimizle yaptığı röportajda açıkladı. 

‘’MUTSUZLUKTAN MUTLULUK YARATIYORUZ ‘’  

Asıl amaçlarının terkedilmiş canları takip ve kısırlaştırma şartı ile onları bekleyen yuvalarıyla  buluşturmak olduğunu söyleyen Demir, bu canlara dışarıdan gelen yardım çağrılarını da geri çevirmediklerini, sokak hayvanlarına da belediyelerle iş birliği sağlayarak gerekli yardımların  yapıldığını söyledi.  Popüler Kültür Mağduru Irk  En çok terk edilen cinsin Golden Retriever olduğunu söyleyen Demir, bu moda akımına  mağdur giden ırkların devamında English Setter ve Terrier gibi cinslerin olduğunu belirtti. 

 PANDEMİDEN ÇIKARKEN DOSTUNU BIRAKMA 

Ülkeyi ve tüm dünyayı etkileyen Covid-19 (Koronavirüs) dönemine girişte birçok terkedilen  dostumuz olduğunu söyleyen Demir, pandeminin ortasına doğru sahiplenmenin pik  noktasına ulaştığını ve kontrollü normal hayata geçiş süreciyle birlikte tekrar terk edilme  dönemine girildiğini söyledi. 

TERK ETME, KISIRLAŞTIR  

14.07.2021 tarihinde çıkan kanuna göre, Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio ve bu ırkların melezleri için geçerli olan Kısırlaştırma ve Mikroçip  uygulamasını gerçekleştirip bu belgelerle birlikte Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET)  başvurduktan sonra bu ırkların sahiplendirme işlemlerinin yapılabileceği Resmi Gazete’de  duyurulmuştu. 

Terk edilen köpeklerin arasında olan Pitbull cinsi köpekler, dövüştürme, saldırgan yetiştirme ve üretme amacıyla kullanan insanlar tarafından bırakılıyor. Yakın zamanda  Pitbull gibi ırkların sayıca fazla geldiğini ve kısırlaştırma operasyonlarını sağladıktan sonra  kayıtlarının yapıldığını söyleyen Demir, bu ırkların özel olduğunu ve her kişinin bu  sorumluluğu üstlenemeyeceğini belirtti. ‘’Hatta devletin bazı kurumlarının, STK veya çeşitli  kurumların yapması gereken bir çeşit özel eğitim sertifikası aldıktan sonra sahiplenebilmesi  gerekir.’’ diye ekledi. 

HEPAD’TAN NASIL SAHİPLENİRİM 

Hepad.org adresinden Yuvalandırma Formunu doldurarak süreci başlatabileceğinizi  söyleyen Demir, Cumartesi ve Pazar günleri 13.00 ve 17.00 arasında ziyarete açık  olduklarını belirtti. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37