Akademi Liseli Enes, YGS’de engelleri aştı

Akademi Liseli Enes, YGS’de engelleri aştı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Nisan 2017 Salı 21:32
 Akademi Liseli Enes, YGS’de engelleri aştı

Görme Engelli Enes, YGS sınavında elde ettiği başarı ile Türkiye derecesi yaptı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Akademi Lise'de eğitim alan ve YGS sınavına giren görme engelli Enes Deniz, sınavda elde ettiği başarı ile Kocaeli'nin gururu oldu. 

YGS sınavına Akademi Lise'de hazırlanan Enes, YGS’de 6 puan türünde Türkiye derecesi yaptı. Enes’in başarısı başta ailesi olmak üzere Akademi Lise’de büyük sevinç yarattı.

İŞTE AZİM İŞTE BAŞARI
Akademi Lise’nin başarılı öğrencilerinden Enes Deniz, girdiği YGS sınavında başarı için engel tanımadığını ortaya koydu. YGS 1-2 Sayısal Puan türünde 1056 ve 1558. olan Enes, sözel puan türündeki YGS 2 ve 4 ise 774 ve 359. oldu. Enes aynı şekilde eşit ağırlıklı sıralaması olan YGS 5 ve 6 puan türünde yine son derece iyi başarı göstererek, 572 ve 2 bin 228 olmayı başardı. 

TÜRKİYE DERECESİ İSTEĞİ OKULA YAKINLAŞTIRDI
YGS’deki 6 puan türünde Türkiye derecesi yakalayan Enes bu sayede Türkiye’deki en iyi üniversiteleri tercih etme imkanı yakaladı. Akademi Lise eğitmenleri, Enes’in YGS’de yakaladığı bu başarı ile isteği bölüm olan Bilgisayar Mühendisliği’ni istediği okulda okuma olanağına büyük oranda kavuştuğunu kaydetti. 
Son Güncelleme: 04.04.2017 21:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37