Büyükgöz: Yanlış algıları düzeltmemiz gerekiyor

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz belediye hizmet binasında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Aralık 2020 Salı 15:20
Büyükgöz: Yanlış algıları düzeltmemiz gerekiyor

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediye hizmet binasında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Gebze Stadı ve sokak köpekleri hakkında konuşan Büyükgöz şunları söyledi:

Gebze Stadı’nın suni çime dönüştürüleceği ve yıkılacağı şeklinde sözler söyleniyor. Oysa ben böyle bir şey olmayacağını, burada kullanıma dönük kararların Amatör Futbol Federasyonu ve Gebzespor Kulübü tarafından varılacak bir mutabakatla ancak şekillenebileceğini, bizim idare olarak hiçbir şekilde bunu tek taraflı belirlemek gibi bir girişimimizin olmadığını söylemiştim. Bunu tekrar etmek durumundayım.

ALTERNATİF TESİSLER SUNABİLİRİZ

Gebze Stadyumu ile alakalı kullanım talepleri Amatör Futbol Federasyonumuzun gözetiminde yapılan toplantılarda, amatör kulüplerin ordan yararlanması halinde, oranın çok çok yoğun bir kullanıma dönüşeceği ve doğal çimin yaşamayacağı sonucu var orada. Buna istinaden de farklı alternatifli antrenman sahaları yapılması konusunda girişimler talep edildi. O doğrultuda da biz o gün kendilerine alternatif olarak Kirazpınar’da bir tesis yapacabileceğimizi ifade ettik. Diğer taraftan Pelitli’de bir sahayı kendilerine sunabileceğimizi söyledik.

Keza Beylikbağı’nı güçlendirerek kullanıma sunabiliriz ve sonuçta Büyükşehir ile beraber yapılan tüm değerlendirmelerde varılan nokta şu oldu. Beylikbağı, Çayırova ve Tavşancıl’da bir tesisin uygun hale getirilerek amatör spor kulüplerinin antrenmanlarını yapabileceği ve keza şu anda yine eski Metin Oktay tesislerinde kalan bir kısım alana da yeni bir saha yaparak amatör kulüplerin ihtiyacını karşılamış olalım diye bir karara varalım ve bu karar doğrultusunda da gerek Büyükşehir, gerek ilçe belediyeleri olarak altyapı konusunda çalışmaları yürütüyoruz.

Dolayısıyla Gebze Stadyumu’nun yıkılması diye hiçbir zaman konuşulmadı, hiçbir zaman gündem olmadı. Sadece ve sadece doğal çimin eğer yerine suni çim olursa amatörkulüpler de kullanabilir söylemi geliştirildi. Bunlar sadece o toplantılarda ele alınan bir konunun ötesine gitmemiş oldu. Bu yanlış algıyı düzeltmemiz gerekiyor.

SOKAK HAYVANLARI ALGISI

Diğer bir başlık da birkaç gündür ilimizde bir belediyemizde cereyan eden sokak hayvanlarıyla alakalı bir hadise vuku buldu. Bu zaman zaman idarelerde yaşanabilir fakat bizimle alakası olmayan bir vaka olmakla birlikte dünden bu tarafa da sanki oradaki hadiseleri perdelemekle alakalı sosyal medyada bir girişim başlatılmış oldu.

Bu da daha önce çekilen fotoğrafları, videoları çarpıtarak, yanlış haber üreterek, yanlış zeminde ifadeler kullanarak bizi, Gebze Belediyemizi, Gebze’deki hayvan severleri töhmet altında bırakmak gibi bir şeye kalkışıldı. Biz bunu kabullenmiyoruz.

BİNLERCE SOKAK HAYVANINA BAKIYORUZ

Şöyle ki bu yıl içerisinde 2837 tane başıboş hayvan toplanmış durumda. Kısırlaştırma yapılan hayvan sayısı 1492, aşısı yapılan hayvan sayısı 2884, tedavi edilen hayvan sayısı 4110, sahiplendirilen hayvan sayısı da 185 adet. Dolayısıyla bu kadar yoğun bir şekilde bu canlılara dönük faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Şimdi iddia edilen bir konu var, Valiliğe gönderilen bir yazı var. 4 yavrusu olan bir hayvan bulunduğu yerden alındı ve götürüldü imha edildi deniliyor. Fakat maalesef bunu yapan kişilelerden de daha önce teşekkür aldığımız insanlar. Bize teşekkür mesajı gönderen insanlar. Ancak şu anda siyasi bir şeyle davranıyorlar bu hoş bir girişim değil. Kendilerine biz sürekli yem tedariği yapıyoruz.

Bizim tedariğini yaptığımız yerlerle bu hayvanları besliyorlar, arkadan dönüp bize hayvanlara sahip çıkmıyorsunuz diye ithamda bulunuyorlar. Halbuki iddia ettikleri o hayvanlar tutanakla barınaklara tesbit edilmiş. Neden? Çünkü o hayvanlar yeni doğmuş, çok tehlikeli bir yerde bulunuyorlar, tehlikeli yerde bulundukları için de bizim arkadaşlarımız o hayvanları almış ve barınağa teslim etmişler.

CHP’Lİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN
BÖLGEMİZE ARAÇLARLA HAYVAN BIRAKILIYOR

Şu anda da bakımları, sağlıkla ilgili sorunları gideriliyor. Bir başka iddiayı iddia ediyorlar, diyorlar ki her hayvan bulunduğu yerde yaşayacaktır. Bakın bizim bölgemize maalesef dışaıdan, özellikle de CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından zaman zaman bölgemize araçlarla hayvan bırakıyorlar. Bizim arkadaşlarımz bunları yakaladıkları halde, iyi niyet çerçevesinde her hangi bir basına, medyaya servis yapılmadı. Kendileri hayvanları boşaltıp devam ediyorlar. Arkasından da o hayvanlar peşlerine takılıp gitmeye çalışıyorlar. Bu defalarca tekrar eden bir hadise. Hayvanları boşaltan da pişkin pişkin burayı İstanbul zannettim diye de konuşuyor üstelik.

YENİ BARINAK VE REHABİLİTASYON MERKEZİ YAPACAĞIZ

Biz Gebze Belediyesi olarak bu kadar hayvanı besleyen, tonlarca mama satın alan ve 4600 tane hayvanın her türlü bakım ve ihtiyacını karşılayan, bizzat onlarla 12 ay ilgilenen bir belediyenin ve şu anda da geçen hafta protokolün imzalanıp yeni bir barınak ve rehabilitasyon merkezi inşaatını da yapacağız. Onunla alakalı teşviklerimizi de aldık. Pelitli’de yeni bir tesisi de devreye sokacağız. Bizim burada temel inancımız, felsefemiz insanı yaşat ki devlet yaşasın, yaratılanı severiz yaradandan ötürü. Biz o canlıları o mahlukatı eşref cinsinden olan o yaratıkları biz Allah’ın emaneti olarak kabul ediyoruz ve bu felsefeyle hadiseye yaklaşıyoruz. Onlar bize birer dilsiz emanettir.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37