Konak Hastanesi Gebze 1. İşyeri Hekimleri Sempozyumu düzenledi

Konak Hastanesi Gebze 1. İşyeri Hekimleri Sempozyumu düzenledi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Kasım 2016 Salı 10:27
Konak Hastanesi Gebze  1. İşyeri Hekimleri Sempozyumu düzenledi
Türk sanayisinin kalbi Gebze’deki iş yeri hekimleri, Konak Hastanesi Gebze tarafından  Ramada Plaza Otel’de gerçekleştirilen 1. İşyeri Hekimleri Sempozyumu’nda psikoloji, mikro cerrahi ve el cerrahisi, hukuk ve güncel mevzuat  konularında sunum yapan uzmanlar ile bilgi alışverişinde bulundu

Konak Hastanesi Gebze, Türkiye’nin en büyük sanayisinin bulunduğu Gebze’de bulunan iş yerlerinin hekimleri için 1. İşyeri Hekimleri Sempozyumu düzenlendi. 

Çayırova’daki Ramada Plaza Otel’de gerçekleştirilen sempozyumun sabah oturumunda Konak Hastaneleri Yönetim Kurulunun konuşmaları ardından Konak Hastanesi Gebze’nin tanıtımı yapıldı. 

Daha sonra A sınıfı İş güvenliği Uzmanı İstanbul Adliyesi Adli Yargı Komisyon Üyesi, T.C. ÇSGB İş Yeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı ve Eğitmeni Sadık Akın tarafından İşyeri Hekimliğinde Hukuk ve Güncel Mevzuatlar konusunda bir sunum yapıldı. Sunumda, hekimlere, işyeri hekimlerinin hukuki sorumluluklarındaki yenilikler, meslek hastalıkları davaları ile tetkik sonuçları akreditasyonu konularında bilgiler aktarıldı. 


Sempozyumun öğleden sonra yapılan oturumlarında ise Konak Hastaneleri İzmit Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Mehmet Kezer ve  Konak Hastaneleri Gebze Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Yiğit Erdağ tarafından yapılan sunumda Mikrocerrahi yöntemlerinde yenilikler, örnek vaka sunumu, işyeri hekimleri açısından Mikrocerrahi gereken durumlarda dikkat edilecek hususlar da bilgiler aktarıldı. 

Daha sonra ise KOÜ Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Haşim Boyacı, Solunum Fonksiyon Testi Değerlendirmesi, Konak Hastanesi Gebze Psikoloji Bölümü’nden Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin tarafından ise üst düzey yöneticilerin yaşadığı BURN OUT (Tükenmişlik Sendromu) ve başa çıkma yöntemleri konularında uygulamalı sunum yapıldı.

Sempozyumun son kısmında ise Konak Hastanesi Gebze Genel Koordinatörü Dr. Yahya Yazıcı moderatörlüğünde gerçekleştirilen açık oturum ve ardından kapanış konuşmaları yapıldı. 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Konak Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr Kazım Gündoğdu şunları söyledi: 
Konak Hastaneleri kuruluşundan bu yana sürdürülebilir yatırım ve kaliteli hizmet vizyonun yanında vazgeçmediği tek konu: Ülkesine ve Bölgesine değer katmasıdır. Her bir Konak Hastanesi mensubu sağladığı katma değerin ülkesine, bölgesine ve milletine fayda sağladığını bilir ve bu bilinçle çalışmalarına devam eder. 

Bu bilinçten hareketle çok değerli hekim arkadaşlarımızın sunumları ile oluşturduğumuz oturum konuları sempozyuma katılan hekimlerimiz için hem mesleki hem de entelektüel birikiminize ve vizyonunuza değer katacağına eminim. 

İş yerlerimizde çalışan yönetici ve personellere yakın durabilmek, sağlık sorunlarında hızlı bir çözüm sağlamak, sağlık sektöründe yaşanan gelişmiş uygulamalara ve tedavi yöntemlerine haiz olabilmek hepimiz için çok çok önemli. Bununla birlikte hukuksal ve mevzuat ile ilgili gelişmeleri takip etmek ve bunlarla ilgili güncel kalabilmek hepimiz için ayrı bir değer taşımakta. 

Gelecekte yapacağımız bu ve buna benzer sempozyumlarla bu bilgi paylaşımlarını daha da artırıp hepimiz için faydalı bu sürece devam edeceğiz.  

 
Son Güncelleme: 29.11.2016 10:29
Anahtar Kelimeler:
ParkurFakülteRektör
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37